PA211556.jpg
PB141738.jpg
PB141814.jpg
PB141824.jpg
PB141796.jpg
PB141833.jpg
 
PB141765.jpg
PB141760.jpg
 
 
PB141793.jpg
 
PB141787.jpg
 
 

The St-Hubert project consisted of renovating the second floor apartment of a typical Montreal triplex. It was challenging, first because of the low budget considering the desired renovations and secondly because of the short time that was allocated to the design phase. 

Like many old apartments, the space was divided in multiple rooms, each of which had a single window; in short the apartment was dark and unpractical. I decided to open up the back end of the apartment (living room, kitchen and third bedroom) in order to get all of the West light as well as to create a dynamic exchange between the rooms and their functions. For the water closet and separated bathroom I took down the walls with the objective of making one single bathroom. As a result, the double room next to it got smaller which issued the adequate space to turn it into a walk-in closet. 

As for the general aesthetic of the apartment, I tried to make it as refined and simple as possible so each singularities would stand out.